Skip to content

TOTAL BIO OG PLUS

Biologisch afbreekbaar smeervet

 

Voor het smeren van open tandwieloverbrengingen is TOTAL BIO OG PLUS een uitstekend product. Dit smeervet is ideaal voor gebruik in extreem zware omstandigheden en in gebieden waar milieurestricties gelden. 

TOTAL BIO OG PLUS: een biologisch afbreekbaar smeervet

Om zwaar belaste toepassingen goed te smeren ziet TotalEnergies dat gebruikers hiervan veelal kiezen voor conventionele smeervetten met veel vaste smeerstoffen zoals MoS2 en/of grafiet. Deze producten hebben een uitstekende smerende en beschermende werking, echter zorgen ze voor de nodige gevarensymbolen op verpakkingen en zijn ze zeer schadelijk voor het milieu.

Mix van zepen en synthetische basisoliën 

Om dit probleem te tackelen is er nu TOTAL BIO OG PLUS. Het product is ontwikkeld voor open tandwieloverbrengingen en andere zwaarbelaste verbindingen zoals pen/bus verbindingen. TotalEnergies past in dit smeervet succesvol een mix van speciale calcium-zepen en synthetische basisoliën toe in plaats van vaste smeerstoffen om zelfs de meest zwaarbelaste overbrengingen te kunnen smeren. 

Breed inzetbaar, ook onder water

Door deze unieke samenstelling is het product breed inzetbaar. Een paar voorbeelden: 

  • Toepasbaar in zoet en zout water, zowel boven het wateroppervlak als volledig onder water.
  • Kettingsmering boven en onder water
  • Pen/bus verbindingen 
  • Open tandwielen boven en onder water

Voordelen

TOTAL BIO OG PLUS is bijzonder stabiel onder extreem zware omstandigheden en toepassingen. De samenstelling verandert niet door de invloed van het water en het smeervet blijft zich goed hechten aan de tandwielen. Zo ontstaat een duurzame smeerfilm, waardoor onderhoud minder vaak nodig is en machines uiteindelijk minder vaak stil staan. Zo draagt TOTAL BIO OG PLUS ook bij aan het rendement.

Ideaal voor offshore

De TOTAL BIO OG PLUS kan uitzonderlijk veel water opnemen zonder dat het haar smerende werking verliest. Dit maakt het product uitermate geschikt voor nagenoeg alle zwaarbelaste, vetgesmeerde onderdelen in de offshore-industrie. Om het product zo veilig mogelijk te laten zijn voor gebruikers is de TOTAL BIO OG PLUS vrij van carcinogene stoffen gehouden.

Beproefd door baggeraar

Een van de grootste baggeraars ter wereld gebruikt dit smeervet na uitgebreid testen tegenover twee marktleiders in biologisch afbreekbare smeervetten

Bekijk ook het technisch productblad:

 

Of neem contact op met onze experts Mark van der Meer of Maurits Ros om de mogelijkheden en de beschikbare referenties met u door te nemen.