Skip to content

Biobrandstoffen worden geproduceerd uit hernieuwbare, biobased materialen, zoals bijvoorbeeld plantresten. Een biobrandstof kent verschillende vormen: zo bestaan er vloeibare biobrandstoffen en gasvormige biobrandstoffen. TotalEnergies ziet biobrandstoffen als een belangrijk onderdeel in de transitie naar zero-emissie vervoer. Daarom steunen en ontwikkelen wij diverse programma’s om van biomassa brandstof te produceren.

Voordelen biobrandstoffen

  • Rijden op biobrandstof helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen
  • Rijden op biobrandstoffen heeft geen invloed op de acceleratie, remmen en rijcomfort

Toepassing van biobrandstoffen

Een deel van de biobrandstoffen wordt gemengd met benzine of diesel. Deze gemengde brandstof tank je bij een tankstation. Voorbeelden van brandstoffen met component biobrandstof die zonder een aanpassing van de motor kunnen worden getankt zijn E10, E5 en B7. Brandstoffen met hogere bijmenging percentages vragen mogelijk een aanpassing van de motor. Zo zijn zogeheten flexfuelvoertuigen geschikt voor alle soorten benzine met een ethanolgehalte variërend van 0% tot 100%. 

Groengas is een voorbeeld van een (geavanceerde) biobrandstof en kan zonder problemen en aanpassingen getankt worden door CNG-voertuigen. Een ander voorbeeld is onze eigen HVO100 brandstof waarbij de primaire grondstof van plantaardige afkomst is.

Biobrandstoffen bij TotalEnergies

TotalEnergies breidt het aanbod schone brandstoffen steeds verder uit. Biobrandstof is een oplossing in de transitie naar uitstootvrij vervoer. Op dit moment neemt TotalEnergies actief deel aan diverse programma’s om oplossingen te ontwikkelen voor de omzetting van alle beschikbare soorten biomassa. We werken in onze eigen laboratoriums en via R&D-samenwerkingsverbanden met fabrikanten, start-ups, universiteiten en particuliere laboratoriums samen.

Snel en simpel biobrandstoffen tanken