Skip to content

HVO100 staat voor 100% Hydrotreated Vegetable Oil. Een voorbeeld hiervan is ons eigen product TotalEnergies HVO100. De primaire grondstof in deze brandstof is van plantaardige afkomst. TotalEnergies HVO100 wordt ook deels gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing bieden aan het gebruik van afval uit de landbouw. Kies je voor TotalEnergies HVO100, dan draag je bij aan een vermindering van 50% tot 90% in CO₂ uitstoot.

Waarom zou ik TotalEnergies HVO100 tanken?

  • MILIEU
    Een vermindering van CO₂ uitstoot tot 90%. Dit is afhankelijk van de gebruikte primaire materialen tijdens de productie over het gehele traject, van put tot wiel.
  • FLEXIBILITEIT
    Je kan enkel TotalEnergies HVO100 tanken, vermengen of afwisselen met jouw gebruikelijke diesel.

Kan ik TotalEnergies HVO100 tanken voor mijn dieselwagen?

JA! De autoconstructeurs hebben de brandstoffen, die voldoen aan de norm EN 15940, zoals TotalEnergies HVO100, goedgekeurd voor een zeer grote meerderheid van hun diesel motoren. TotalEnergies HVO100 bestaat voornamelijk uit paraffine, het voornaamste bestanddeel van conventionele diesel. Het gebruik van TotalEnergies HVO100 vraagt geen enkele aanpassing aan het voertuig en verzekert de goede werking van de motor (koudbestendig, smering etc). Voor meer informatie neem contact op met de garage of raadpleeg de documenten van jouw voertuig.

 

Hoe draagt TotalEnergies HVO100 bij aan het verlagen van de CO₂ UITSTOOT?

Een deel van de primaire grondstoffen die gebruikt wordt in de productie van TotalEnergies HVO100 is van plantaardige afkomst. De CO₂ die uitgestoten wordt bij de verbranding is al voor de groei van deze plantaardige materialen uit de atmosfeer gehaald. TotalEnergies HVO100 wordt ook deels gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing bieden aan het gebruik van afval uit de landbouw. En dit draagt bij aan de globale aanpak van de circulaire economie.

 

Van welk materiaal wordt de brandstof TotalEnergies HVO100 gemaakt?

TotalEnergies HVO100 is een biobrandstof die gemaakt wordt van plantaardige primaire grondstoffen, residuen of afval. In het kader van de reglementering van biobrandstoffen heeft de Europese regelgever zeer strenge normen opgelegd wat betreft de duurzaamheid, vooral rond de milieu-aspecten (CO₂ voetafdruk, niet-ontbossing, goed grondgebruik). Meerdere certificatie schema’s werden opgesteld om aan deze criteria te voldoen. De TotalEnergies HVO100 brandstof is duurzaam gecertificeerd, conform de richtlijn omtrent hernieuwbare energie van de Europese Unie.

Snel en simpel HVO100 tanken

Neem contact op met een expert

Paul de Winter

Sales Manager

Paul de Winter is binnen Total Mobility & New Energies verantwoordelijk voor de afdelingen Sales en Telesales. Je kunt bij Paul en zijn team terecht voor vragen over brandstoffen, Cards en de transitie naar New Energies. Naast de brandstoffen investeert Total al vele jaren in een duurzaam netwerk en duurzame oplossingen op de locaties bij de bedrijven. “Wij zien de vele uitdagingen die onze klanten hebben en helpen hen bij de transitievraagstukken. Het is eigenlijk altijd maatwerk en geen klant is ons te klein." Naast de grotere internationale organisaties helpen wij ook kleine bedrijven, transporteurs en bezorgdiensten met deze vraagstukken. Vragen? Neem gerust contact op met mij: 06-83793353

Meer over duurzame brandstoffen