Skip to content

Terugkijkend op het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Zo werd een jaar geleden afgekondigd dat heel Nederland op slot ging. Nu, een jaar later, zijn we op weg naar steeds meer open. Meer en meer mensen worden gevaccineerd en heeft bijna iedereen die dat wil voor 1 juli de eerste inenting gehad.

Showrooms mogen in kleine aantallen weer klanten ontvangen en de werkplaatsen draaien door. Echter laat ook hier het Corona beleid z’n spoor achter: 
We rijden minder waardoor het brandstof- en oliegebruik ook achterblijft en de onderhoudsbeurt uitgesteld wordt. 
 
Als gevolg van de wereldwijde afnemende vraag hebben oliemaatschappijen en raffinaderijen de capaciteit verlaagd en/of groot onderhoud gestart. Dit heeft echter voor een probleem gezorgd, wat wellicht nog niet bij iedereen bekend is. Door het verlagen is er op dit moment een structureel tekort aan basisoliën en additieven met grote gevolgen. Diverse leveranciers hebben daarom een Force Majeure uitgeroepen of hun leveringstoezegging opgeschort.
 
TotalEnergies kijkt vooral naar het borgen van de bedrijfsvoering van al haar klanten. Dit betekent dat (te) grote orders worden gehalveerd en hamsteren wordt tegengegaan. Op deze manier blijft voor alle klanten beperkte voorraad beschikbaar om de business draaiende te houden. 
 
De vraag naar deze schaarse grondstoffen heeft de prijzen extreem doen stijgen. En de komende maanden zullen spannend worden in het kader van beschikbaarheid en prijzen. We blijven de ontwikkeling op de voet volgen en zullen onze klanten blijvend informeren over de ontwikkelingen.