Skip to content

Met het Interreg-project Waterstofregio 2.0, gecoördineerd door WaterstofNet, wordt de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland verder versterkt door waterstofprojecten te realiseren door en voor bedrijven in de regio. Voor deze projecten ontvangen de betrokken partners financiële steun vanuit de Europese Unie.

Waterstofregio 2.0

Binnen Waterstofregio 2.0 werkt TotalEnergies Marketing Nederland N.V. samen met lokale stakeholders aan de ontwikkeling van een waterstoftankstation in Breda. Dit tankstation zal zowel personenvoertuigen (700 bar) als heavy duty voertuigen (350 bar) van groene waterstof voorzien. In de eerste helft van 2021 wordt verwacht dat het waterstoftankstation in Breda zijn deuren zal openen. 
Naast een Interreg subsidie, heeft TotalEnergies Marketing Nederland N.V. voor dit station een aanvullende DKTI subsidie verkregen vanuit de Nederlandse overheid. TotalEnergies Marketing Nederland N.V. is met verschillende partijen in gesprek over het tanken van waterstof bij het toekomstige station. Zo is onder meer de afvaldienst Breda met diens huisvuilwagens een belangrijke potentiële afnemer. De vergunningsaanvraag voor het waterstoftankstation in Breda is inmiddels door TotalEnergies Marketing Nederland ingediend. TotalEnergies Nederland heeft de overeenkomsten getekend voor het leveren van waterstof aan de gemeentelijke afvaldienst van Breda.

Interreg Vlaanderen Total Pitpoint