Skip to content

HVO100 staat voor 100% Hydrotreated Vegetable Oil. Een voorbeeld hiervan is ons eigen product TOTAL HVO100. De primaire grondstof in deze brandstof is van plantaardige afkomst. TOTAL HVO100 wordt ook deels gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing bieden aan het gebruik van afval uit de landbouw. Kies je voor TOTAL HVO100, dan draag je bij aan een vermindering van 50% tot 90% in CO₂ uitstoot.

WAAROM ZOU IK TOTAL HVO100 TANKEN?

  • MILIEU
    Een vermindering van CO₂ uitstoot van minstens 50% en tot 90%. Dit is afhankelijk van de gebruikte primaire materialen tijdens de productie over het gehele traject, van put tot wiel.
  • FLEXIBILITEIT
    Je kan enkel TOTAL HVO100 tanken, vermengen of afwisselen met jouw gebruikelijke diesel.

KAN IK TOTAL HVO100 VOOR MIJN DIESELWAGEN GEBRUIKEN?

JA! De autoconstructeurs hebben de brandstoffen, die voldoen aan de norm EN 15940, zoals TOTAL HVO100, goedgekeurd voor een zeer grote meerderheid van hun diesel motoren. TOTAL HVO100 bestaat voornamelijk uit paraffine, het voornaamste bestanddeel van conventionele diesel. Het gebruik van TOTAL HVO100 vraagt geen enkele aanpassing aan het voertuig en verzekert de goede werking van de motor (koudbestendig, smering etc). Voor meer informatie neem contact op met de garage of raadpleeg de documenten van jouw voertuig.

 

HOE DRAAGT TOTAL HVO100 BIJ AAN HET VERLAGEN VAN DE CO₂ UITSTOOT?

Een deel van de primaire grondstoffen die gebruikt wordt in de productie van TOTAL HVO100 is van plantaardige afkomst. De CO₂ die uitgestoten wordt bij de verbranding is al voor de groei van deze plantaardige materialen uit de atmosfeer gehaald. TOTAL HVO100 wordt ook deels gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing bieden aan het gebruik van afval uit de landbouw. En dit draagt bij aan de globale aanpak van de circulaire economie.

 

VAN WELK MATERIAAL WORDT DE BRANDSTOF TOTAL HVO100 GEMAAKT?

TOTAL HVO100 is een biobrandstof die gemaakt wordt van plantaardige primaire grondstoffen, residuen of afval. In het kader van de reglementering van biobrandstoffen heeft de Europese regelgever zeer strenge normen opgelegd wat betreft de duurzaamheid, vooral rond de milieu-aspecten (CO₂ voetafdruk, niet-ontbossing, goed grondgebruik). Meerdere certificatie schema’s werden opgesteld om aan deze criteria te voldoen. De TOTAL HVO100 brandstof is duurzaam gecertificeerd, conform de richtlijn omtrent hernieuwbare energie van de Europese Unie.

Neem contact op met een expert

Paul de Winter

Sales Manager

Paul de Winter is binnen Total Mobility & New Energies verantwoordelijk voor de afdelingen Sales en Telesales. Je kunt bij Paul en zijn team terecht voor vragen over brandstoffen, Cards en de transitie naar New Energies. Naast de brandstoffen investeert Total al vele jaren in een duurzaam netwerk en duurzame oplossingen op de locaties bij de bedrijven. “Wij zien de vele uitdagingen die onze klanten hebben en helpen hen bij de transitievraagstukken. Het is eigenlijk altijd maatwerk en geen klant is ons te klein." Naast de grotere internationale organisaties helpen wij ook kleine bedrijven, transporteurs en bezorgdiensten met deze vraagstukken. Vragen? Neem gerust contact op met mij: 06-83793353

ontvang de NIEUWsbrief EN kom IN CONTACT

Maak kennis met ons team

Onze experts staan klaar om jou te helpen.

Blijf op de hoogte

Ontvang de Mobility & New Energy nieuwsbrief

meer over duurzame brandstoffen