Skip to content

Verlaging van brandstofverbruik en een duurzaam goed werkende uitlaatgasnabehandeling zijn speerpunten in trucktransport. Goede motorolie kan helpen. RUBIA OPTIMA 4100 XFE 5W-30 biedt dankzij verdere optimalisering uitstekende reinigende eigenschappen en zorgt voor minder interne wrijving in de motor.

"TOTAL RUBIA OPTIMA 4100 XFE 5W-30: lager verbruik en minder vervuiling"

TOTAL RUBIA OPTIMA 4100 XFE 5W-30 voldoet aan de hoogste specificaties en is specifiek ontwikkeld voor gebruik in zware dieselmotoren onder zware belasting en diverse gebruiksomstandigheden. Er is veel aandacht gestopt in het ontwikkelen van de juiste additieven die zorgen voor een stabiele, goede smering en minder wrijving. Ook in additieven die de reinigende eigenschappen verhogen, waardoor bijvoorbeeld roetfilters minder snel vervuild raken.

 

De voordelen van TOTAL RUBIA OPTIMA 4100 XFE 5W-30:

  • Speciaal ontworpen voor brandstofbesparing.
  • Ontworpen met uitstekende afschuifstabiliteit. Daardoor blijft de viscositeit behouden in sterk belaste contacten en is er sprake van sterke motorbescherming onder zware omstandigheden.
  • Heeft een verbeterde oxidatiestabiliteit die oxidatiereacties vermindert, vorming van schadelijk slib voorkomt en warmere motoren beschermt.
  • Ontworpen om de ontluchting te beheersen, wat belangrijk is bij het koelen en beschermen van motoren bij hogere temperaturen en drukken.
  • Uitzonderlijk reinigende, dispergeermiddelen en anti-slijtage additieven houden de meest gevoelige onderdelen van de motor schoon en maken een effectieve beheersing van roet-, sludge- en zuigerafzettingen mogelijk.
  • De "low-SAPS" -formulering verbetert de duurzaamheid van het nabehandelingssysteem en voorkomt verstoppingen van het roetfilter.

Internationale standaarden en goedkeuringen fabrikanten

TOTAL RUBIA OPTIMA 4100 XFE 5W-30 voldoet aan de vereisten van API FA-4. Deze olie heeft de VOLVO VDS-5 specificatie voor bepaalde Euro 6d-motoren. En ook is heel recent de goedkeuring ontvangen van MB 228.61, dus van Mercedes-Benz. Verder voldoet de olie aan de eisen van Mack EO-S5 en Renault Trucks RLD-5. De olie is in vaten van 208 liter leverbaar.

Meer informatie over TOTAL RUBIA OPTIMA 4100 XFE 5W-30? Neem dan contact op met Jos Alblas.