Skip to content
Hannie Preuter

Ontmoet Hannie Preuter 

Zes vragen aan één van onze Sales Engineers Industrial Lubricants  

Heb je contact met TotalEnergies over industriële oliën en vetten? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met Sales Engineer Hannie Preuter. We laten je graag nader kennismaken met deze expert op het gebied van industriële smeermiddelen.  

Sinds wanneer werk je bij TotalEnergies en welke functies heb je gehad? 

Ik werk sinds 2019 bij TotalEnergies. Vanaf augustus 2021 als Sales Engineer bij TotalEnergies Marketing Nederland bij het onderdeel Specialties / Lubricants Industry. Voordat ik bij TotalEnergies kwam, werkte ik vanaf 2004 als Key Accountmanager in de grootzakelijke (duurzame) energiemarkt. 

Wat doe je in de functie van Sales Engineer Industrial Lubricants? 

Als het gaat over industriële oliën en vetten ben ik het centrale aanspreekpunt voor een specifieke groep klanten, prospects en industriële resellers. Ik probeer inzichtelijk te krijgen wat belangrijk is voor de klant of prospect en hoe wij daar als TotalEnergies optimaal samen op kunnen inspelen. Denk hierbij aan onderwerpen als CO2-reductie, duurzaamheid en kostenbesparing. Daarnaast is de markt behoorlijk in beweging. Dat maakt het werk een grote uitdaging. Wij beheren dus zowel de technische als de commerciële zaken voor de klant. 

Waarom heb je voor deze job gekozen? 

De mix van commerciële en technische verantwoordelijkheden richting de klant trekken mij aan. Het is weliswaar een andere branche waarin ik terecht ben gekomen. Maar het was juist ook de uitdaging mezelf te ontwikkelen binnen een andere branche in de organisatie die ik ondertussen goed heb leren kennen. Ik was van mening dat mijn sales-ervaring in de energiemarkt ook in de smeermiddelenbranche tot zijn recht zou kunnen komen. In die mening werd ik gesterkt tijdens mijn kennismakingsgesprekken. 

Wat vind je leuk in je werk? 

Wat ik erg leuk vind aan deze baan is dat ik bij bedrijven de toepassing van onze smeermiddelen zie. Daarnaast krijg ik energie van de klanten die vaak vol enthousiasme over hun bedrijf vertellen en over de bedrijfsprocessen waar onze smeermiddelen een onderdeel van zijn. Het werken met én voor professionals, zowel extern als intern, geeft mij veel voldoening. Ook hebben wij een erg enthousiast en dynamisch salesteam, waarbij we elkaar goed aanvullen en gezamenlijk ervoor gaan. 

Ben je in je vrije tijd ook met smeermiddelen bezig? 

In zekere zin wel, want om mijn vakkennis van smeermiddelen te vergroten  
sla ik ‘s avonds en in het weekend met regelmaat mijn studieboeken open. Maar ik moet bekennen dat mijn weekenden doorgaans ook gevuld zijn met sociale activiteiten, tuinieren, sporten en familiebezoek. 

Wat zou je de lezer willen meegeven? 

Ik wil graag benadrukken hoe divers ons totale aanbod aan producten en diensten is. We kunnen olieanalyses verzorgen, we hebben biologisch afbreekbare producten, voedselveilige varianten zijn ons niet vreemd en nog veel meer… en dat voor een bredere markt dan alleen de industrie. En wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op via mijn mobiele nummer +316 2130 8565 of stuur een e-mail naar [email protected]

Meer nieuws