Skip to content
Valona Bio

Valona Bio: biologische snijolieën 

Focus op duurzaamheid en veiligheid: Valona Bio-range 

Biologische snijolie voor een veilige werkomgeving. TotalEnergies laat u nader kennis maken met Valona Bio snijolie. Dit minerale smeermiddel voor industriële toepassingen is biologisch afbreekbaar en zorgt voor een veiligere werkomgeving. 

TotalEnergies zet volledig in op duurzaamheid. Ook de nieuwe Valona Bio-snijoliën voor industriële toepassing zijn ontwikkeld met de bescherming van het milieu als belangrijk uitgangspunt. Deze minerale snijoliën zijn biologisch afbreekbaar, maar dat niet alleen: Valona Bio zorgt voor een verbeterde smering, waardoor de levensduur van uw machines wordt verlengd. Ook dat is duurzaamheid! 

Valona Bio: voor een langere levensduur van uw machines 

Vergeleken met conventionele minerale olie, heeft Valona Bio betere smeereigenschappen. Het hecht zich beter aan het oppervlak van de bewegende onderdelen. Zo blijft er te allen tijde een goede smering gewaarborgd en ondervinden je machines minder slijtage. Uit praktijktests met Valona MS 7010 Bio is gebleken dat een onderdeel zelfs een 2 tot 3 keer langere levensduur heeft dan bij toepassing van een conventionele snijolie. Valona Bio snijoliën zijn bovendien minder gevoelig voor oxidatie en schuimvorming. 

Voor een veilige werkomgeving 

Valona Bio snijoliën kenmerken zich verder door een uitstekende thermische stabiliteit. Bewegende onderdelen worden minder heet, zodat de kans op spontane ontbranding veel kleiner is. Maar ook bij lage arbeidstemperaturen is de smering van uw machines optimaal. Valona Bio-snijoliën hebben daarnaast een veel hogere ontbrandingstemperatuur dan conventionele smeermiddelen. Zo ben je als gebruiker van de Valona Bio-producten verzekerd van een veiligere werkomgeving. 

Voor een gezonde werkomgeving 

Bij de ontwikkeling van Valona Bio is veel energie gestoken in de gezondheid van de gebruiker. De verneveling van de olie is tot een minimum beperkt. Het gebruik van Valona Bio snijoliën vormt geen gevaar voor de luchtwegen en veroorzaakt bij aanraking geen huidirritaties. 

Meer nieuws