Skip to content

TotalEnergies biedt een breed assortiment bitumen voor dakbedekking. Ontdek hieronder ons aanbod. 

Altek

Total bitumen Altek voor vloeren
Total bitumen Altek voor vloeren

ALTEK is een polymer gemodificeerd bitumen voor waterdichte membranen.

Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik in polymeer gemodificeerde waterdichtingsmembranen en andere isolatiematerialen. Met het ALTEK-assortiment vervult ons bitumen de eigenschappen van elasticiteit, hechting, cohesie en duurzaamheid van PmB voor dakbedekkingsmembranen en andere materialen voor isolatie. Ze zijn beschikbaar in bulk of verpakt in blokken, afhankelijk van de behoefte en bron. Bulk is bedoeld voor impregnatietoepassingen voor dakbedekking. Blokken zijn bedoeld voor hechttoepassingen voor dakbedekking.

Altek ECO²B

Deze bitumen is afkomstig van directe destillatie met toevoeging, waardoor de afdichting van waterdichtingsmembraan en warmte-isolatoren mogelijk is bij een veel lagere temperatuur dan bij geoxideerd  bitumen. ALTEK® ECO²B is ontwikkeld voor een optimale verwerking van de applicatie bij een smelttemperatuur van 70°C lager dan de temperatuur die normaal gesproken wordt toegepast voor geoxideerd bitumen in standaardomstandigheden (temperatuur> 220°C en niet-gereguleerde temperatuurketels). Bovendien biedt de ALTEK® ECO²B-reeks, in vergelijking met een gelijkwaardige oplossing, ook:

 

 

  •  Een besparing van 6% tot 27% op het energieverbruik over de hele levenscyclus en tussen 36% en 58% tijdens de toepassingsfase.
  •  Een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tussen 6% en 27% over de hele levenscyclus en tussen 36% en 58% tijdens de toepassingsfase.

 Bekijk de brochure voor meer over ALTEK ECO²B via onderstaande button. 

Stelox

Voor de vervaardiging van dakmembranen en verbinding van membranen.

Total bitumen Stelox dakbedekking
Total bitumen Stelox dakbedekking

STELOX® is een gamma “geblazen” of “geoxideerde” bitumen. STELOX® wordt verkregen door het injecteren van hete lucht in bitumen bij hoge temperatuur, met oxidatie als resultaat van contact tussen hete lucht en bitumen. De hierdoor bereikte structuur is minder gevoelig voor temperatuursveranderingen en zorgt tevens voor goede flexibiliteit bij lage temperatuur en een hoge mate van elasticiteit. De STELOX bitumen worden voornamelijk gebruikt voor waterdichting: fabricage van dakbedekkingsmembranen / vilt, isolatiematerialen, afdichtingsmateriaal en verlijming van deze membranen op werklocaties. Ze worden ook veel gebruikt als drager voor industriële tapijttegels. Tevens geschikt als grondstof in diverse primers, verven en kitten. STELOX is beschikbaar in bulk of verpakt in blokken, afhankelijk van de behoefte en bron. Bulk is bedoeld voor impregnatietoepassingen voor dakbedekking. Blokken zijn bedoeld voor verlijmingstoepassingen voor dakbedekking. De producten binnen het STELOX® gamma voldoen aan de Europese Norm EN 13304 voor geoxideerde bitumen voor industriële toepassingen.

Meer weten over het TotalEnergies dakbedekkings-assortiment? Neem dan contact op met onze specialisten.

Bekijk ook