Skip to content

01/08/2019 Nieuws

Total neemt bedrijfsonderdelen Houghton over

Houghton logo overname door TotalEnergies
Houghton logo overname door TotalEnergies

De Total Groep neemt vanaf 1 augustus een bedrijfsonderdeel van het bedrijf Houghton over. Houghton is wereldwijd onder andere actief in de verkoop van geavanceerde metaalbewerkingsvloeistoffen. Dit doen zij bijvoorbeeld in de auto-, ruimtevaart-, metaal-, en offshore industrie. Naast de levering van metaalbewerkingsvloeistoffen horen research en productie ook tot hun diensten productenpakket. TotalEnergies neemt voor deze markt de Europese en Amerikaanse onderdelen over. De overname past in de ambitie van TotalEnergies om te groeien in industriële smeermiddelen.

Wat betekent de overname voor Total Nederland?

Met de overname krijgt Total Nederland nieuwe mogelijkheden en uitbreiding van het producten portfolio in de industrie en kunnen wij bestaande en nieuwe relaties van TotalEnergies en Houghton nog beter van dienst zijn. Het biedt  namelijk een speciaal geformuleerde productrange voor de warme en koude walsoliën voor de aluminiumindustrie (AHRO = aluminium hot rolling oils), staalindustrie (SCRO = steel cold rolling oils) en blik (TPRO = tinplate rolling oils) met daarbij ondersteunende services op technisch en facilitair gebied.

Europa

Uitvoering en aansturing voor het Europa onderdeel van Houghton gebeurt voorlopig vanuit Total UK. Voor Houghton Europa werken Arnaud Willems en Frans Verbeek vanuit Nederland, en wel vanuit het M&S filiaal aan de Bezuidenhoutseweg te Den Haag. Meer weten? Bekijk de pagina Alles voor de industriële sector.

Wil je meer weten over de aluminium industrie? Bekijk de pagina Aluminium Rolling Lubricants

Wil je meer weten over de staalindustrie? Bekijk de pagina Steel Lubricants.