Skip to content

Na een lange zomervakantie openen de eerste scholen maandag weer hun deuren. In de praktijk betekent dit meer verkeersdrukte en doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. Om het aantal ongevallen in deze periode terug te dringen schaalt Veilig Verkeer Nederland (VVN) de activiteiten rondom haar vernieuwde campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen' dit jaar op.

Vandaag was de kick-off van de campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen'. Op verschillende plekken in Nederland werd het gedicht 'Onze scholen zijn weer begonnen' live voorgedragen. Naast spandoeken en posters in het straatbeeld met de tekst 'Onze scholen zijn weer begonnen', verschijnt dezelfde boodschap dit jaar ook op het navigatiescherm van honderdduizenden automobilisten.

Deze nieuwe manier van campagne voeren is mogelijk doordat verschillende navigatiediensten aan de campagne meewerken. Automobilisten kunnen fietsende scholieren helpen veilig op school te komen door vanaf maandag een gepaste snelheid te rijden in plaats van de maximumsnelheid. Ook helpt het wanneer automobilisten schoolzones mijden. Veilig Verkeer Nederland roept scholieren op hun fiets te controleren op gebreken en om de schoolroute samen met een volwassene vooraf te oefenen.

Campagnevideo

icon play

De scholen zijn weer begonnen

Kies een gepaste snelheid

Te hard rijden is een belangrijke veroorzaker van veel verkeersongevallen. Naar schatting wordt een derde van alle dodelijke ongevallen direct of indirect veroorzaakt door een te hoge snelheid. Snelheidsreductie door gemotoriseerd verkeer is volgens Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) daarmee één van de effectiefste maatregelen om de veiligheid van scholieren in het verkeer te vergroten.

#VeiligVooruit campagne

TotalEnergies in Nederland streeft naar maximale veiligheid. Niet alleen voor haar eigen medewerkers, maar ook voor haar klanten. In het kader hiervan is TotalEnergies de campagne #VEILIGVOORUIT gestart. Het doel van de campagne #VEILIGVOORUIT is om extra aandacht te vragen voor veiligheid op de werkvloer en onderweg en dat het mensen aan het denken zet.

“Wat dat betreft heeft de campagne direct effect. Na het ophangen van de posters uit het veiligheidspakket kwamen de tips op enigerlei wijze toch ter sprake op de werkvloer” - Jan Wouter Pater van Breewel Bedrijfswagen Service

7 Tips voor veilig rijden

Hoewel elk aspect van veiligheid belangrijk is, is er een top 7 gemaakt die zorgen dat jij zo veilig mogelijk de weg op gaat:

- Doe een 360° visuele controle rondom je voertuig
- Ga fit onderweg
- Doe altijd een gordel om
- Geen alcohol / drugs
- Geen afleiding tijdens het rijden
- Rijd defensief
- Snelheid, altijd aangepast aan de omstandigheden

Op de campagnepagina lees je de ervaringen van onze transportklanten en kom te weten wat jij nog meer kunt doen om bij te dragen aan een hogere veiligheid op de weg. Naar campagnepagina!

 

Artikel mede mogelijk gemaakt door onze partner Veilig Verkeer Nederland. Lees het originele artikel hier.

Ontvang de Nieuwsbrief en kom in Contact

Meer over transport