Skip to content

Voor IT-dienstverlener Centric is duurzaamheid belangrijk. Daarom besloot de organisatie in 2018 200 medewerkers te voorzien van een nieuwe, groenere leaseauto. Zo werd de CO2-uitstoot van hun omvangrijke wagenpark flink verlaagd. Groengas kwam als winnaar uit de bus bij de keuze voor een schone brandstof. Total* leverde dit wagenpark. Met het 100% groengas van Total rijden de auto’s van Centric nu bijna klimaatneutraal.

Voorbereid de weg op

Centric schakelde Total* in bij de overgang van benzine naar groengas. Om van deze overgang een succes te maken, werden de medewerkers goed ingelicht. Onder meer over de voordelen van rijden op groengas en hoe ze moeten tanken. Zo garandeerde Centric, met hulp van Total, dat alle medewerkers goed voorbereid op weg gingen.  

De Aanpak 

In samenwerking met VW-importeur PON en de dealers Ames, Van Mossel en leasemaatschappij Leaseplan organiseerde Total speciale afleveravonden. Paul de Winter, Salesmanager van Total: “We begeleidden niet alleen Centric in dit traject, maar ook de berijders. Op die avonden konden wij Centric-medewerkers informeren  en groengas en hoe ze moeten tanken.”

Om het enthousiasme voor rijden op groengas verder te vergroten, startte Centric een competitie onder de medewerkers. De bestuurder die in verhouding de meeste kilometers op gas reed, werd beloond.

Paul de Winter
Paul de Winter

Voor Total was dit ook geweldig om te mogen doen. De afleveravonden waren echt een feestje. Met alle betrokken partijen zorgen dat de oude auto’s worden ingenomen en zij tevreden, goed geïnformeerd van hun nieuwe auto kunnen genieten. Dat voelt goed!

Paul de Winter, Sales manager Total

Het Resultaat

“Wat we de chauffeurs in ieder geval hebben meegeven, is om te tanken op het moment dat ze een CNG-station passeren. Ook als de tank nog half vol zit. Net een andere manier van rijden, maar daar ben je snel aan gewend”, aldus Paul de Winter. De vijf afleveravonden werden drukbezocht en door de goede informatievoorziening waren er weinig klachten en vragen achteraf.  “De Centric-medewerkers zijn tevreden en goed geïnformeerd over hun nieuwe auto. Dat voelt goed!”, vertelt Paul de Winter.

 

 

*) Total acquireerde in 2017 PitPoint clean fuels. In januari is het klantaanbod van PitPoint en Total samengevoegd. Dit project is destijds onder de merknaam PitPoint uitgevoerd.

Meer case studies

ontvang de NIEUWsbrief EN kom IN CONTACT

Blijf op de hoogte

Ontvang de Mobility & New Energy nieuwsbrief

Maak kennis met ons team

Onze experts staan klaar om jou te helpen.