Skip to content

18/11/2020 Nieuws

Elektrische voertuigen: TOTAL gaat 2300 oplaadpunten van het BÉLIB’-netwerk in Parijs exploiteren

straatbeeld Bebib installatie Parijs
straatbeeld Bebib installatie Parijs

Parijs, 18 november 2020 - Total heeft de aanbestedingsprocedure van de stad Parijs gewonnen voor het moderniseren en uitbreiden van het openbare oplaadpuntennetwerk voor elektrische voertuigen in de gehele Franse hoofdstad. De Raad van Parijs heeft het beheer van het netwerk aan de openbare weg voor de komende tien jaar toegekend aan Total.

Onderdeel van de concessieovereenkomst voor deze openbare dienst zijn de levering, installatie en technische en commerciële exploitatie van dit oplaadpuntennetwerk. Het nieuwe netwerk wordt een combinatie van het Belib’-netwerk (waarvan de naam afkomstig is) en het voormalige Autolib’-netwerk. Uiteindelijk zal het bestaan uit 2.300 oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Dat is een toename van 56 procent ten opzichte van het huidige aantal oplaadpunten.

Total gaat de huidige apparatuur moderniseren en zal daarnaast snellaadpalen installeren in een aantal parkeergarages. Total gaat aantrekkelijke energietarieven op maat aanbieden, met een vlotte en vereenvoudigde klantervaring waarbij de beschikbaarheid en kwaliteit van de diensten wordt gegarandeerd.

Total heeft in zijn voorstel ook de ontwikkeling van zonne-energieparken in Frankrijk opgenomen, waarmee de volledige elektriciteitsvraag van dit netwerk wordt gedekt. Zo kunnen de Parijse gebruikers hun voertuig opladen met 100 procent hernieuwbare elektriciteit.

“Door deze samenwerking met de stad Parijs kunnen wij onze transformatie naar een breed energiebedrijf versnellen. We zijn heel blij met het vertrouwen dat de Raad van Parijs in ons stelt met deze tienjarige overeenkomst voor het beheer en de modernisatie van het Bélib’-netwerk. Na Amsterdam, Brussel en Londen is er nu weer een grote Europese stad die op de expertise van Total bouwt om de mobiliteitstransitie van zijn bevolking te stimuleren. Onze belofte daarbij is onze klanten laadpunten met 100 procent hernieuwbare energie te bieden, én een service die hun verwachtingen overtreft", vertelt Alexis Vovk, president van Marketing & Services bij Total. “Dit Belib’-aanbod vormt een aanvulling op de diensten voor elektrische mobiliteit die Total al levert aan zijn klanten, zowel particulieren als bedrijven: op het werk, thuis, in de openbare ruimte, op bedrijfsterreinen en bij onze servicestations."
 

De belangrijkste cijfers van Bélib’

2.329 oplaadpunten voor elektrische voertuigen, waaronder:

  • 270 oplaadpunten van het bestaande Belib’-netwerk
  • 1.830 nieuwe oplaadpunten (7 kW)
  • 140 nieuwe oplaadpunten voor motoren en scooters (3 kW)
  • 10 snellaadpalen in parkeergarages (50 kW)

EV-investeringen Total en ontwikkelingen in 2020: